O. J. Simpson akár 9 év után, vagyonos emberként szabadulhat 33 éves börtönbüntetéséből

külföld
2017 február 27., 11:07
comments 51

O. J. Simpson pár hónapon belül kiszabadulhat a börtönből. Ami azért meglepő, mert eddig alig 9 évet töltött le a rablás és emberrablás miatt kiszabott, 33 éves börtönbüntetéséből.

Simpsont július 3-án hallgathatja meg a kegyelmi szék. A nevadai igazságszolgáltatás szokásait ismerő Las Vegas-i védőügyvéd, Daniel Hill szerint szinte biztos a siker. "Ő afféle, akit feltételesen szabadon bocsátanak. Jelentős időt töltött börtönben, és ezidő alatt a beszámolók szerint semmilyen porbléma nem volt vele" - mondta.

Simpson, bár a Nicole Brown és Ron Goldman meggyilkolása miatt indított polgári perben 33,5 millió dolláros kártérítés megfizetésére kötelezték, amivel javarészt még mindig adós, gazdag emberként szabadulhat. Börtönévei alatt is kapta ugyanis az NFL-től járó, havi húszezer dolláros nyugdíját, így szabadulásakor nagyjából 2,5 millió dollár lesz a számláján. Ezt a pénzt ráadásul az amerikai nyugdíjszabályok szerint nem vehetik el tőle a behajtók. (Via The Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.