Soha ilyen kínos nem volt: rossz győztest hirdettek ki legjobb filmnek az Oscaron

2017 február 27., hétfő 5:24
153
Faye Dunaway és Warren Beatty. Fotó: Kevin Winter/Getty Images/AFP Fotó: KEVIN WINTER

Egészen elképesztő jelenetsorral zárult a 89. Oscar-gála, tényleg csak sittes szépségkirálynő-választásokon láttunk korábban hasonlót. Az utolsó, a legjobb filmnek járó díjra várt már csak mindenki. Warren Beatty és Faye Dunaway volt megbízva a fődíj átadásával, ők ketten álltak csak a színpadon.

Dobpergés után a vén róka, a minden hájjal megkent Beatty végre kihúzta a borítékból a legjobb filmnek járó Oscar kártyáját. Úgy tűnt, direkt tart hatásszünetet -  másodperceken keresztül nem olvasta fel a győztes film címét, úgy tett, mintha keresné a betűket - mire végül a mellette álló Dunaway csak kibökte, hogy 

LALA LAND.

Nagy ünneplés indult: Damien Chazelle rendező már csókolta barátnőjét, a komplett stáb kivonult a színpadra, és kezdődtek a köszönőbeszédek. Jordan Horowitz producer el is mondta a magáét, és adta tovább a szót, amikor némi mozgolódás támadt a háttérben. Már a második társproducer köszönte meg a fél világnak a díjat, mire a szervezők jelezték, hogy homokszem került a gépezetbe, mert valójában nem Damien Chazelle filmje, hanem 

a Holdfény a győztes. 

Warrren Beatty mutatja a már kicserélt kártyát, rajta a Holdfény címével. Mellette Jordan Horowitz, a Kaliforniai álom producere szabadkozik. Fotó: AFP / Mark RALSTON Fotó: MARK RALSTON

"We lost by the way" 

- nyögi be hirtelen, megtörve a morajlást az egyik társproducer, mielőtt végül maga Horowitz, a Kaliforniai álom megvezetett producere jelenti be a Dolby Theatre vendégeinek, hogy a Holdfény az igazi győztes, és hívja fel Barry Jenkins rendezőt és stábját a színpadra.

Beatty elmakogja a mikrofonba, hogy az ő kezébe rossz boríték került: nála a legjobb női főszereplőnek (korábban már kiosztott) járó Oscarhoz tartozó kártya volt, rajta Emma Stone nevével és a Kaliforniai álommal. Ezért szerencsétlenkedett vele annyit, mire Dunaway kivette a kezéből, és felolvasta a címet.

Jimmy Kimmel műsorvezető, showmester, aki végigbohóckodta az egész estét, hiába kalimpált, tőle már senki nem akarta bevenni, hogy ez nem poén. A Holdfény csapata alig hitte el, hogy nem a bolondját járatják velük, és tényleg övék lett az év legjobb filmjéért járó elismerés. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt