Soha ilyen kínos nem volt: rossz győztest hirdettek ki legjobb filmnek az Oscaron

FILM
2017 február 27., 05:24
comments 152
Faye Dunaway és Warren Beatty. Fotó: Kevin Winter/Getty Images/AFP
photo_camera Faye Dunaway és Warren Beatty. Fotó: Kevin Winter/Getty Images/AFP

Egészen elképesztő jelenetsorral zárult a 89. Oscar-gála, tényleg csak sittes szépségkirálynő-választásokon láttunk korábban hasonlót. Az utolsó, a legjobb filmnek járó díjra várt már csak mindenki. Warren Beatty és Faye Dunaway volt megbízva a fődíj átadásával, ők ketten álltak csak a színpadon.

link Forrás
Dobpergés után a vén róka, a minden hájjal megkent Beatty végre kihúzta a borítékból a legjobb filmnek járó Oscar kártyáját. Úgy tűnt, direkt tart hatásszünetet -  másodperceken keresztül nem olvasta fel a győztes film címét, úgy tett, mintha keresné a betűket - mire végül a mellette álló Dunaway csak kibökte, hogy 

LALA LAND.

Nagy ünneplés indult: Damien Chazelle rendező már csókolta barátnőjét, a komplett stáb kivonult a színpadra, és kezdődtek a köszönőbeszédek. Jordan Horowitz producer el is mondta a magáét, és adta tovább a szót, amikor némi mozgolódás támadt a háttérben. Már a második társproducer köszönte meg a fél világnak a díjat, mire a szervezők jelezték, hogy homokszem került a gépezetbe, mert valójában nem Damien Chazelle filmje, hanem 

a Holdfény a győztes. 

Warrren Beatty mutatja a már kicserélt kártyát, rajta a Holdfény címével. Mellette Jordan Horowitz, a Kaliforniai álom producere szabadkozik. Fotó: AFP / Mark RALSTON
photo_camera Warrren Beatty mutatja a már kicserélt kártyát, rajta a Holdfény címével. Mellette Jordan Horowitz, a Kaliforniai álom producere szabadkozik. Fotó: AFP / Mark RALSTON

"We lost by the way" 

- nyögi be hirtelen, megtörve a morajlást az egyik társproducer, mielőtt végül maga Horowitz, a Kaliforniai álom megvezetett producere jelenti be a Dolby Theatre vendégeinek, hogy a Holdfény az igazi győztes, és hívja fel Barry Jenkins rendezőt és stábját a színpadra.

Beatty elmakogja a mikrofonba, hogy az ő kezébe rossz boríték került: nála a legjobb női főszereplőnek (korábban már kiosztott) járó Oscarhoz tartozó kártya volt, rajta Emma Stone nevével és a Kaliforniai álommal. Ezért szerencsétlenkedett vele annyit, mire Dunaway kivette a kezéből, és felolvasta a címet.

Jimmy Kimmel műsorvezető, showmester, aki végigbohóckodta az egész estét, hiába kalimpált, tőle már senki nem akarta bevenni, hogy ez nem poén. A Holdfény csapata alig hitte el, hogy nem a bolondját járatják velük, és tényleg övék lett az év legjobb filmjéért járó elismerés. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.