12 százalékkal csökkent a Mol eredménye

gazdaság
2017 február 28., 05:30
comments 33

Az elemzői várakozásoktól jelentősen elmaradó, 139,6 milliárd forintos EBIDTA-eredményt ért csak el 2016 utolsó negyedévében a Mol Zrt. Ez hét százalékkal kevesebb, mint az egy évvel korábbi 150,3 milliárdos EBIDTA, és elmarad a 151,3 milliárdos elemzői várakozásoktól is. A cégcsoport saját közleménye szerint az eredmény "jóval meghaladja" a kitűzött céljaikat. 

Éves szinten 12 százalékkal csökkent a vállalatcsoport kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye - ez az, amit a szakmában az EBIDTA rövidítés jelöl. 2015-ben a cégcsoport még 687 milliárdos eredményt ért el, tavaly ez már csak 605,4 milliárd forint volt.

Ennek ellenére Hernádi Zsolt, a vállalat elnök-vezérigazgatója szerint "2016 a jelentős eredmények és fontos mérföldkövek éve volt", mely során teljesítették a célkitűzéseiket, elindították új, hosszú távú startégiájukat és jelentős cash-flowt generáltak. Sikerként értékelte, hogy 2016-ban az alacsonyabb finomítói és petrolkémiai árrések ellenére a downstream üzletág eredménye alig maradt el a 2015-ös rekordtól. 

A cégcsoport közleménye szerint a Mol adózott eredménye alapján 2016-ban 941 millió dollár, 273,3 milliárd forint profitot termelt. (Via MTI, Mol Zrt.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.