Olimpiaellenes aláírásgyűjtés kezdődött Párizsban is

sport
2017 február 28., 18:22

Miután Budapest is visszalépett, Los Angeles és Párizs maradt versenyben a 2024-es olimpia megrendezéséért. A francia fővárosban most a Momentum Mozgalom kezdeményezéséhez hasonló indult: népszavazást szeretnének a nyári játékokról. A Inside the games oldalra hivatkozva írja az Index, hogy a tizenegy napja indított online-petíciót eddig mindössze kilencezren írták alá. 

A párizsi szervezők szerint az olimpiánál hasznosabb dolgokra is lehetne költeni a pénzt, 

például a tömegközlekedésre, vagy az egészségügyre.

A francia pályázat szóvivője szerint az aláírásgyűjtés ellenére folytatják a kampányukat, kiemelte, hogy a közvélemény-kutatásaik szerint az olimpiarendezés a fiatalok körében is igen népszerű és támogatott. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.