Jegyeket írtak át az elektronikus naplóban a komisz szakképzős diákok

2017 március 1., szerda 10:07
156

Adatokat másítottak meg az elektronikus naplóban az egyik Tolna megyei szakképző technikusi képzésében részt vevő diákok, írja a teol.hu. Nem csak a jegyeket, a hiányzásokat is ezen a felületen vezetik a tanárok. Csak ők férhetnek hozzá ezekhez az adatokhoz, a szülőknek megtekintési joguk volt saját gyerekeik adatlapjához. 

Viszonylag jelentős összeesküvésről van szó: összesen 15 diákot állítottak bíróság elé, bár közülük 14 jelent meg a tárgyaláson. Az történt, hogy hégy diák megszerezte az egyik tanárának felhasználónevét és jelszavát, ezt megosztották a többiekkel, és mindenki garázdálkodni kezdett: egyesek hiányzásokat töröltek el, mások érdemjegyeket változtattak meg, vagy vittek fel a rendszerbe. 

A bíróság mindenkit bűnösnek talált, a kitervelőket felbújtóként ítélték el, a többieket "folytatólagosan elkövetett információs rendszer, vagy adat megsértésének" bűntette miatt. Mindannyiukat próbára bocsátották. 

Az I. rendű vádlottat, akinek volt már a rovásán, és egy másik ügyben bűnösnek találták személyi szabadság megsértése miatt is, miután egy iskolatársát bezárta a tanterembe. Őt három, három másikat kettő, a többieket egy évre bocsátották próbára. (teol.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt