Kevés volt a 20,8 milliárd a Pannon Park megépítésére, csak drágább ajánlatok érkeztek a közbeszerzésen

Budapest
2017 március 01., 17:48
comments 107

Évek óta lehet tudni, hogy a megszüntetett Vidámpark helyén az állatkert fog bővülni, oda találták ki ugyanis a Pannon Park és Mesepark nevű komplexumot. Tarlós István meg is állapodott még 2015-ben Orbán Viktorral, hogy az állam 25 milliárd forinttal támogatja az állatkert felújítását és a Pannon Park létrehozását. 

A Pannon Park látványterve, elefántokkal.

Az Átlátszó viszont most arról ír, hogy ugyan 2016 októberében a Fővárosi Állatkert ki is írt egy közbeszerzést a Pannon Park kulcsrakész kivitelezésére, de a tender eredménytelenül zárult, mert az állatkert 20,8 milliárd forintot szánt a projektre, de csak drágább ajánlatok érkeztek.

Két ajánlattevőről tudni, a STRABAG-MML Kft, valamint közös ajánlattevőként a Market Zrt. és a Vilati Szerelő Zrt. pályázott. Ez utóbbi amúgy egy 2016 elején bejegyzett cég, melynek a Market és egy Market-leány, a Meritous Group Zrt. a tulaja. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.