Visszavonta az olimpiai pályázatot a Fővárosi Közgyűlés

politika
2017 március 01., 09:59
comments 139

A  Fővárosi Közgyűlés szerdai rendkívüli ülésén döntött arról, hogy Budapest visszavonja a 2024. évi nyári olimpia és paralimpia megrendezésére beadott pályázatát.

Az olimpia és paralimpia pályázat visszavonásáról szóló szavazás eredménye - Fotó: MTI/Máthé Zoltán
photo_camera Az olimpia és paralimpia pályázat visszavonásáról szóló szavazás eredménye - Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A testület Tarlós István főpolgármester, Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes, valamint a Fővárosi Közgyűlés valamennyi fideszes képviselőjének javaslatára - 22 igen, 6 nem szavazat ellenében - döntött arról, hogy hatályon kívül helyezi a tavalyi közgyűlési határozatot és a Magyar Olimpiai Bizottsággal közösen visszavonja a olimpiai pályázatát.

Orbán Viktor, Tarlós István és a MOB elnöke múlt szerdán döntöttek arról, hogy nem állnak bele a rendezésről szóló népszavazásba, és inkább visszavonják a pályázatot. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.