Nagy Ervin: A magyar nép alkotta meg magának Orbánt, mert megint akartak egy Kádár Jánost, egy új apukát

FILM
2017 március 02., 07:54
comments 356

„Saját jó minták híján ez a társadalom addig izmozott, míg posztkommunista rendszert hozott létre. Nem Orbán Viktor szervezte meg Magyarországot, hanem a magyar nép alkotta meg magának Orbánt. Megint akartak maguknak egy Kádár Jánost, egy új apukát, mert még mindig nem szeretnék önállóan maguk intézni a dolgaikat” 

- nyilatkozta a HVG-nek Nagy Ervin színész. Az interjú apropója az volt, hogy Nagy Ervin is részt vett Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas fimjének, a Testről és lélekről berlini bemutatóján. Majd átterelődött a szó a politikára, Nagy ugyanis úgy van vele, gyávaság, ha a véleményét magában tartja.

A fenti, Orbán apukás gondolatmenetet azzal folytatta, hogy reméli, lassan kinőjük a posztkommunista kort, és jön egy új generáció, amelyik egy békésebb, nem pedig csapataink harcban állnak jellegű álláspontot képvisel. 

„Jobb szeretnék az unalmas Bajnai Gordon irányítása alatt élni. De a társadalom még nem tart ott, hogy egy kedves, intelligens belvárosi kultúrlény kelljen neki”

- mondta a Katona színésze. 

Nagy Ervin a főszereplője a csilliárd milliárdért készülő Kincsem filmnek. Andy Vajna nem őt szerette volna, erről Nagy azt nyilatkozta, hogy frusztrálta, de a magyar film kormányzati atyaúristenéről megjegyezte:

„Tulajdonképpen mindegy, hogy kit tart ő tehetségesnek, milyen fánkot szeret és kivel él, a lényeg, én leszek a magyar szuperhíró a legnagyobb büdzsé közepén, és ez nem lett megakadályozva.”

Vajnáról még az a véleménye, hogy lehet róla sok mindent mondani, de „a pénzt ahhoz, hogy a magyar film a fellegekben járjon, azt megszerzi, jó emberekkel veszi körbe magát, ergo jól csinálja”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.