Véletlen elírás volt, hogy a Orbán Viktor beszédének leiratából kihagyták az etnikai homogenitásról szóló, sokat vitatott részeket

politika
2017 március 02., 15:44

Olyan peches kormányszóvivő, mint Kovács Zoltán tényleg nincs még egy a világon.

Az történt, hogy főnöke, Orbán Viktor miniszterelnök a héten a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évadnyitóján beszélt. Orbán többek között azt mondta, hogy

meg kell őrizni Magyarország etnikai homogenitását.

Ez kedden délelőtt történt, és ezt az etnikai részt sokan fel is kapták belőle, mert ilyet nem nagyon szokott mondani a kormányfő, más európai országok vezetői meg végképp nem. Volt, aki rasszistának gondolta a megjegyzést, de olyan is, aki nem. Mindenesetre sok szó esett róla kedd délelőtt óta.

Viszont egy kormányszóvivőnek, például Kovács Zoltánnak iszonyú sok dolga van, nem lehet tőle elvárni, hogy a miniszterelnök minden beszédét fejből tudja, vagy azon pörögjön, hogy mivel foglalkozik napokon át a sajtó. Így történhetett, hogy amikor a mai kormányszóvivő tájékoztatón megkérdezték, hogy mégis mi volt ez a homogénes mondat, akkor Kovács leoltotta az újságírót, hogy ilyet a miniszterelnök nem mondott. Kovács Zoltán a délutáni kormányinfón azt adta elő, hogy nála van Orbán keddi beszédének a leirata, úgyhogy biztosan tudja, hogy a miniszterelnök nem mondott ilyet.

Drámai fordulat, miután napok óta ezzel foglalkoztak a magyar és a külföldi lapok. Viszont az a helyzet, hogy a keddi beszédről videofelvétel is készült, és hát azon hallható, hogy Orbán igenis az etnikai homogenitásról beszél. Herczeg Márk itt meg is írta, hogy mi történt.

És akkor erre jött a dupla, vagy én már nem is tudom, talán tripla csavar. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője közölte, hogy elírták a leiratot.

:DDDDD

Véletlenül pont a sok vitát kiváltó etnikai rész maradt ki belőle, a kormányszóvivő pedig ezért hazudott a sajtótájékoztatón. Vagy persze nem hazudott, mert ő azt mondta, hogy leiratban nincs ilyen, és abban akkor nem is volt. Csak hát nem volt jó a leirat. Mindegy, túl vagyunk rajta, véletlen volt, csak nem sikerült.

Kiemelt videóink