A győri Mikulás zavarta meg a Momentum fórumát

politika
2017 március 3., 11:57
comments 146

Egy csütörtök délutáni pártrendezvénytől várnánk a legkevésbé, hogy olyan súlyos kérdésekre kapunk választ, hogy mit csinál év közben egy Mikulás, de hála a Momentum ellentüntetőinek, Győrben ez is kiderült.

A Momentum Mozgalom győri fórumának egyik csúcspontja volt, amikor egy nyugdíjas férfi megafonnal ragadta magához a szót, hogy számon kérje a Momentum Mozgalmon, honnan van pénzük, mit dolgoznak és „a homoszexuális házassággal kapcsolatban mi a véleményük”.

A megafonos férfi le akarta leplezni a Momentumot, de akció közben azt nem akarta elárulni, ő kicsoda. 

A titkolózás azért fura, mert Győrben még az óvodások is ismerik, hiszen 28 éve ő a város Mikulása.  

A győri Mikulás rendszeresen beszél a sajtóban a munkájáról. Egyik legnagyobb szakmai újításának tartja, hogy ő nem a finn és az amerikai Télapót képviseli, hanem a mürai püspököt. Ezt a különbségtételt annyira komolyan gondolja, hogy egy interjújában le is leplezte a finn Mikulást, hogy nem is igazi a szakálla. Igaz, a győri Mikulásnak sincs arcszőrzete, de nem is abban látja az ünnep lényegét.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt