A győri Mikulás zavarta meg a Momentum fórumát

politika
2017 március 03., 11:57
comments 145

Egy csütörtök délutáni pártrendezvénytől várnánk a legkevésbé, hogy olyan súlyos kérdésekre kapunk választ, hogy mit csinál év közben egy Mikulás, de hála a Momentum ellentüntetőinek, Győrben ez is kiderült.

link Forrás

A Momentum Mozgalom győri fórumának egyik csúcspontja volt, amikor egy nyugdíjas férfi megafonnal ragadta magához a szót, hogy számon kérje a Momentum Mozgalmon, honnan van pénzük, mit dolgoznak és „a homoszexuális házassággal kapcsolatban mi a véleményük”.

link Forrás

A megafonos férfi le akarta leplezni a Momentumot, de akció közben azt nem akarta elárulni, ő kicsoda. 

A titkolózás azért fura, mert Győrben még az óvodások is ismerik, hiszen 28 éve ő a város Mikulása.  

link Forrás

A győri Mikulás rendszeresen beszél a sajtóban a munkájáról. Egyik legnagyobb szakmai újításának tartja, hogy ő nem a finn és az amerikai Télapót képviseli, hanem a mürai püspököt. Ezt a különbségtételt annyira komolyan gondolja, hogy egy interjújában le is leplezte a finn Mikulást, hogy nem is igazi a szakálla. Igaz, a győri Mikulásnak sincs arcszőrzete, de nem is abban látja az ünnep lényegét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.