Az alkotó Jim Davisnek kellett rendet tennie a Garfield neme körül kialakult öldöklő vitában

MŰVÉSZET
2017 március 03., 09:50
comments 213

Akkora cicaharc cica körül még a világon nem volt, mint Garfield, a népszerű macska neme körül. A vitát, amiben még amerikai kongresszusi képviselők is megnyilvánultak, egy Virgil Texas nevű hivatásos twitterező robbantotta ki, amikor egy korábbi Jim Davis-idézetre hivatkozva kijelentette: 

TÉNY: Garfieldnak nincs neme. Ez. A. Kánon. 

Virgil odáig ment, hogy a Garfieldról szóló Wikipedia-bejegyzést is ennek megfelelően módosította, vagyis Garfield nemét hímneműről nem nélkülire írta át. 

Na, ezt nem kellett volna. 

A Wikipedia szerkesztői köreiben késhegyre menő csata tört ki: volt, aki visszaírta Garfield nemét hímre, ismét mások ismét vissza, és volt olyan módosítás, ami egyenesen az Egyesült Államok Kongreszusának IP-címéről érkezett

A vitát végül magának az alkotónak, Jim Davisnek kellett lezárnia, aki kiadója útján közölte:

„Garfield hímnemű. Van barátnője, Arlene.”

(New York Daily News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.