Czibula, az erzsébetvárosi volt fideszes képviselő lehetett Kun-Mediátor Mária lelki támasza Belizeben

bűnügy
2017 március 03., 05:34

Arról ír a Blikk, hogy a karcagi brókerbotrány fő gyanúsítottja egy magyar politikából elszökött férfi segítségével boldogult Közép-Amerikában.

A sajtóban Kun-Mediátor Marcsika néven elhíresült Dobrai Sándorné Nagy Mária a 2015-ös karcagi piramisjáték egyik főszereplője volt. A magyar hatóságok elől a közép-amerikai Belize-be szökött, ahol azonban tavaly decemberben letartóztatták, majd Magyarországra toloncolták.

Most az derült ki, hogy helyismeretével egy bizonyos Czibula Kálmán segítette Belize-ben, és a a nő lelki támasza is volt ott. Czibula korábban a Fidesz erzsébetvárosi önkormányzati képviselője volt, és a Hunvald-ügy egyik gyanúsítottja lett. Czibulát 2008-ban akarták őrizetbe venni 8 millió forint kenőpénz átvételéért, de előbb horvátországi nyaralójába szökött, majd onnan Mexikóba távozott.

A Blikk szerint a vesztegetésért keresett Czibula megszakította a kapcsolatot a Kun-Mediátor ügy gyanúsítottjával, amikor a nő Belize-ben is pénzt csalt ki emberektől. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.