Emberi hiba okozta a veronai buszkatasztrófát

baleset
2017 március 03., 10:51
comments 151

A veronai autópálya-rendőrség szerint emberi hiba okozta a magyar gimnazistákat szállító busz tragédiáját január 20-án.

A Szinyei gimnázium tanulói sítáborból tartottak haza, amikor a buszuk egy felüljáró oszlopának ütközött és kigyulladt. 16-an meghaltak és 26-an megsérültek közülük.

"A baleset okait ki lehet következtetni, annál is inkább, mivel semmi nem utal a jármű műszaki meghibásodására. Véleményünk az, hogy a balesetet emberi tévedés okozta" - közölte Girolamo Lacquaniti az autópálya-rendőrség parancsnoka az MTI-vel. 

A szerencsétlenséget a sofőr hirtelen rosszulléte vagy elalvása okozhatta. 

A veronai ügyészség már korábban meggyanúsította a busz sofőrjét gondatlanságból elkövetett többrendbeli emberöléssel. A sofőr a súlyos sérültek egyike, Budapesten ápolják. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.