Felállt az Origo techrovata

2017 március 3., péntek 12:31

A héten egymás után rúgják ki az újságírókat az Origótól: szerdán két hírszerkesztőnek, egy sportrovatosnak és az Unikornis magazin egyik munkatársának mondtak fel, csütörtökön egy hírszerkesztő, a hírrovat vezetője és a gazdaság rovat korábbi vezetője volt kénytelen megválni állásától, miután egy ügyvéd és egy hr-es jelenlétében kirúgták. 

Az új főszerkesztő, a volt TV2-s György Bence irányításával egyre inkább kormányközeli tartalmakkal csábító Origo a Kreatív kérdésére a héten annyit közölt

„Az Origo optimalizálja munkafolyamatait, ennek célja a feladatok racionális elosztása. Összesen 8 munkavállaló távozik a 300 fős cégből. A létszámcsökkenés elsősorban az Origo.hu hírügyeletét érintette, részben pedig más területeket. Az újság működését a távozások nem befolyásolják, és további leépítést sem tervez a cég."

Lehet, hogy a cég valóban nem tervezett további leépítéseket, de a munkatársak, úgy tűnik, igen: pénteken felmondott az Origo teljes techrovata. 

A Kreatív értesülései szerint a ma felmondott munkatársak „nem értettek egyet a portál új, kormányközeli irányvonalával, de szakmai kérdésekben is ütköztek, ahogy az sem tetszett nekik, ahogy az új embereket felvették.”