Felállt az Origo techrovata

Média
2017 március 03., 13:31
comments 159

A héten egymás után rúgják ki az újságírókat az Origótól: szerdán két hírszerkesztőnek, egy sportrovatosnak és az Unikornis magazin egyik munkatársának mondtak fel, csütörtökön egy hírszerkesztő, a hírrovat vezetője és a gazdaság rovat korábbi vezetője volt kénytelen megválni állásától, miután egy ügyvéd és egy hr-es jelenlétében kirúgták. 

Az új főszerkesztő, a volt TV2-s György Bence irányításával egyre inkább kormányközeli tartalmakkal csábító Origo a Kreatív kérdésére a héten annyit közölt

„Az Origo optimalizálja munkafolyamatait, ennek célja a feladatok racionális elosztása. Összesen 8 munkavállaló távozik a 300 fős cégből. A létszámcsökkenés elsősorban az Origo.hu hírügyeletét érintette, részben pedig más területeket. Az újság működését a távozások nem befolyásolják, és további leépítést sem tervez a cég."

Lehet, hogy a cég valóban nem tervezett további leépítéseket, de a munkatársak, úgy tűnik, igen: pénteken felmondott az Origo teljes techrovata. 

A Kreatív értesülései szerint a ma felmondott munkatársak „nem értettek egyet a portál új, kormányközeli irányvonalával, de szakmai kérdésekben is ütköztek, ahogy az sem tetszett nekik, ahogy az új embereket felvették.”  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.