Jane Fonda most elmondta, hogy gyerekkorában molesztálták, megerőszakolták

Jane Fonda az Edit című magazinnak először beszélt azokról a traumákról, amiket gyerekkorában átélt, és amihez hasonló esetek később is kísértették.

A 79 éves, Oscar-díjas színésznő elmondta, hogy gyerekkorában molesztálták és nemi erőszak áldozata is volt.

"Megerőszakoltak, gyerekkoromban szexuálisan molesztáltak és rúgtak ki egy munkahelyemről, mert nem akartam lefeküdni a főnökkel, és mindezek után azt gondoltam, hogy én vagyok a hibás, mert nem viselkedtem megfelelően. Ismerek olyan megerőszakolt fiatal lányokat, akik még csak azzal sincsenek tisztában, hogy erőszak áldozatai voltak. Azt gondolják, hogy 'biztos rosszul mondtam nemet, azért történt meg'.

Az egyik legnagyszerűbb dolog, amit a nőmozgalom elért, hogy végre ráébredhettünk, hogy az erőszak nem a mi hibánk. Bántottak minket, és ez nem elfogadható."

Jane Fonda. Fotó: AFP / Chris Delmas

Fonda régóta támogat egy Los Angeles-i központot, ahol nemi erőszak áldozatain segítenek, illetve három éve már nyilvánosan beszélt arról, hogy az édesanyját gyerekkorában molesztálták, és ez összefüggésben lehet azzal, hogy az anyja 42 évesen öngyilkos lett (Jane Fonda akkor 12 éves volt).

Fonda arról is beszélt, hogy a 70-es és 80-as években, karrierje csúcsán fel sem merült, hogy egy nő ugyanannyit kereshet, mint egy hasonló munkát végző férfi, és nagyon örül, hogy mostanra mozgalom indult az egyenlőségért. (BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.