Jöhet a 9 osztályos általános iskola

2017 március 3., péntek 15:46
250

Balog Zoltán, az oktatásügyért is felelős Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője egy szakmai rendezvényen bejelentette:

a legutóbbi kormányülésen döntöttek a 9 osztályos általános iskolai rendszer bevezetéséről.

Balog szerint egészen pontosan arról döntöttek, hogy „ebbe az irányba indulunk el”, mert a világ is errefelé megy. Balog a más országokban már ismert preschool-rendszert, azaz az iskola előtti felkészítő évfolyamok rendszerét is említette, ebből pedig arra lehet következtetni, hogy a 9 osztályos általános iskola új évfolyama nem a 8. osztályra épülne, hanem az 1. osztály elé kerülne. Így várhatóan fiatalabb korban is kezdődne.

Ez persze mind csak találgatás, Balog ugyanis sok konkrétumot nem mondott. A miniszter arról beszélt, hogy az új rendszer a bevezetését komoly társadalmi vita fogja megelőzni. A tervek között speciális tanulmányi program van, de arról még viták zajlanak, hogy négyéves óvoda, ötéves alsó tagozat vagy 3+3+3 éves általános iskola lenne-e a jó megoldás. (Eduline)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt