Kiderült, miért halt ki a mamut

ÁLLAT
2017 március 03., 14:34
comments 109

Mire végleg kihalt, a gyapjas mamut génállománya olyannyira leromlott, hogy ez tekinthető az első „genomikai összeomlásnak”, ami egy fajon belül végbement, derítették ki a kaliforniai Berkeley egyetem kutatói, akik 4000 és 45 000 évvel ezelőttről származó mamutgének összehasonlításával jutottak erre az eredményre. A kutatást vezető Dr. Rebekah Rogers szerint szegény mamut a kihalása előtt szinte teljesen elveszítette a szaglását, a vizeletéből hiányoztak a státuszt és a párosodást elősegítő anyagok, a bundája pedig selymessé, szaténszerűvé vált, ami egy gyapjas mamut esetében nem igazán garancia az életben maradásra. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.