Nyomozást indított az ügyészség Mondok József izsáki polgármester ügyében, aki EU-s pénzből épített egy vadászházat, aztán fogta magát, és beköltözött

bűnügy
2017 március 03., 14:08
comments 137

Mondok József, a Bács-Kiskun megyei Izsák fideszes polgármestere két cégén keresztül az elmúlt hat évben 85 millió forintos EU-s támogatást kapott vadászház-panzió építésére. A vadászházak meg is épültek: az egyik, ahogy a 444 kiderítette, Izsákon, a másik, ahogy az Index kiderítette, a Somogy megyei Karádon. Ugyanakkor a pályázati feltételekkel ellentétben az izsáki épület nem üzemel vadászházként, hirdetni sem hirdetik sehol. Ráadásul Mondok József az izsáki panzióból jár dolgozni, míg a karádi létesítményben a polgármester fiát szokták látni anélkül, hogy ott bárki egyetlen vendégéjszakát is eltöltött volna.  

Mondok ügyében az Együtt alelnöke, Berkecz Balázs fordult az ügyészséghez: szerinte ha költségvetési pénzeket nem az előirányzott célnak megfelelően használnak fel, az költségvetési csalásnak minősül. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.