Nyomozást indított az ügyészség Mondok József izsáki polgármester ügyében, aki EU-s pénzből épített egy vadászházat, aztán fogta magát, és beköltözött

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Mondok József, a Bács-Kiskun megyei Izsák fideszes polgármestere két cégén keresztül az elmúlt hat évben 85 millió forintos EU-s támogatást kapott vadászház-panzió építésére. A vadászházak meg is épültek: az egyik, ahogy a 444 kiderítette, Izsákon, a másik, ahogy az Index kiderítette, a Somogy megyei Karádon. Ugyanakkor a pályázati feltételekkel ellentétben az izsáki épület nem üzemel vadászházként, hirdetni sem hirdetik sehol. Ráadásul Mondok József az izsáki panzióból jár dolgozni, míg a karádi létesítményben a polgármester fiát szokták látni anélkül, hogy ott bárki egyetlen vendégéjszakát is eltöltött volna.  

Mondok ügyében az Együtt alelnöke, Berkecz Balázs fordult az ügyészséghez: szerinte ha költségvetési pénzeket nem az előirányzott célnak megfelelően használnak fel, az költségvetési csalásnak minősül. 

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.