Nyomozást indított az ügyészség Mondok József izsáki polgármester ügyében, aki EU-s pénzből épített egy vadászházat, aztán fogta magát, és beköltözött

2017 március 3., péntek 14:08
142

Mondok József, a Bács-Kiskun megyei Izsák fideszes polgármestere két cégén keresztül az elmúlt hat évben 85 millió forintos EU-s támogatást kapott vadászház-panzió építésére. A vadászházak meg is épültek: az egyik, ahogy a 444 kiderítette, Izsákon, a másik, ahogy az Index kiderítette, a Somogy megyei Karádon. Ugyanakkor a pályázati feltételekkel ellentétben az izsáki épület nem üzemel vadászházként, hirdetni sem hirdetik sehol. Ráadásul Mondok József az izsáki panzióból jár dolgozni, míg a karádi létesítményben a polgármester fiát szokták látni anélkül, hogy ott bárki egyetlen vendégéjszakát is eltöltött volna.  

Mondok ügyében az Együtt alelnöke, Berkecz Balázs fordult az ügyészséghez: szerinte ha költségvetési pénzeket nem az előirányzott célnak megfelelően használnak fel, az költségvetési csalásnak minősül. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt