Csiszár Jenő, új milánói főkonzulunk ma nyelvvizsgázott középfokú olaszból

nyelv
2017 március 04., 13:16
comments 262

Zoltán olvasónk felesége volt a szerencsés, aki egy légtérben nyelvvizsgázhatott a frissen kinevezett milánói főkonzullal, Apukámmal, Csiszár Jenővel. Csiszár a Kecskeméti Ókollégiumban tett írásbeli középfokú vizsgát, nevét is felolvasták a teremben, de az eredményről egyelőre nincs hírünk. 

Csiszárt, a korábbi rádiós műsorvezetőt, még január végén tette meg a külügy új milánói főkonzulnak. Barátnője miatt élt korábban Olaszországban egy ideig, de diplomáciai tapasztalata nem volt. Csiszár 2 millió forintot keres majd főkonzulként. 

Amikor a döntés megalapozottságáról és nyelvi felkészültéségéről kérdeztem, a Külügyminisztériumot, azt válaszolták, hogy 

"Csiszár Jenő az üzleti és médiavilágban jártas, széles kapcsolati tőkével rendelkezik, élt Olaszországban, teljesen alkalmas arra, hogy segítsen a külgazdasági eredmények további javításában az észak-olaszországi gazdasági térségben. Ez a régió Olaszország teljesítőképességének egyik meghatározó motorja, és a Magyarországon befektető olasz vállalatok otthona."

Később a nyelvvizsgára vonatkozó kérdésre a külügy azt felelte, "Csiszár Jenő élt Olaszországban, beszéli a nyelvet, a nyelvvizsgát kiküldetésének megkezdése előtt természetesen le fogja tenni." 

Elvileg ez történt szombat reggel, izgatottan várjuk az eredményt.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.