Csiszár Jenő, új milánói főkonzulunk ma nyelvvizsgázott középfokú olaszból

Zoltán olvasónk felesége volt a szerencsés, aki egy légtérben nyelvvizsgázhatott a frissen kinevezett milánói főkonzullal, Apukámmal, Csiszár Jenővel. Csiszár a Kecskeméti Ókollégiumban tett írásbeli középfokú vizsgát, nevét is felolvasták a teremben, de az eredményről egyelőre nincs hírünk. 

Csiszárt, a korábbi rádiós műsorvezetőt, még január végén tette meg a külügy új milánói főkonzulnak. Barátnője miatt élt korábban Olaszországban egy ideig, de diplomáciai tapasztalata nem volt. Csiszár 2 millió forintot keres majd főkonzulként. 

Amikor a döntés megalapozottságáról és nyelvi felkészültéségéről kérdeztem, a Külügyminisztériumot, azt válaszolták, hogy 

"Csiszár Jenő az üzleti és médiavilágban jártas, széles kapcsolati tőkével rendelkezik, élt Olaszországban, teljesen alkalmas arra, hogy segítsen a külgazdasági eredmények további javításában az észak-olaszországi gazdasági térségben. Ez a régió Olaszország teljesítőképességének egyik meghatározó motorja, és a Magyarországon befektető olasz vállalatok otthona."

Később a nyelvvizsgára vonatkozó kérdésre a külügy azt felelte, "Csiszár Jenő élt Olaszországban, beszéli a nyelvet, a nyelvvizsgát kiküldetésének megkezdése előtt természetesen le fogja tenni." 

Elvileg ez történt szombat reggel, izgatottan várjuk az eredményt.  

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.