Csődeljárás indult a Moszkva tér átépítője ellen

gazdaság
2017 március 04., 07:43
comments 310

A Wicha József miskolci vállalkozó érdekeltségébe tartozó építőipari céggel, a WIS Holdinggal szemben csődeljárás indult, a bíróság vagyonfelügyelőt is kirendelt – írja a Napi.hu a Világgazdaságra és a cégközlönyre hivatkozva.

photo_camera Wicha József.

A WIS számos állami nagyberuházást, többek között a Moszkva tér átépítését is végezte (két másik céggel közösen), de útfelújításokban is részt vett. Az alvállalkozóit viszont nem fizette ki, ami miatt nyomozás indult, különösen nagy értékre elkövetett tartozás fedezetének elvonása bűntett gyanújával. Lefoglalták Wicha céges részesedését is.

A cég egyébként a hitelbiztosítéki nyilvántartás szerint kétmilliárdnál is nagyobb összeggel tartozhat az UniCreditnek, de a 2015-ös mérlege szerint a szállítói felé is milliárdos nagyságrendű tartozása van.

Wicha egy másik cége, a Terra Invest fejlesztette a külső Váci úti Európa Centert, csakhogy ezt a céget is felszámolják 2014 óta. A cégbe az állami MFB bank is beszállt, 12,5 milliárd forint adótartozása van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.