Trump épp megvádolta Obamát, hogy lehallgatta(tta) őt

külföld
2017 március 04., 11:57
comments 268

Donald Trump felkelt szombat reggel, és rögtön a telefonjához nyúlt, majd bepötyögte:

link Forrás

Azaz: "Szörnyű! Épp most tudtam meg, hogy Obama »lehallgatta a drótjaimat« a Trump Towerben épp a győzelem előtt. Semmit nem talált. Ez mccarthyizmus!"

Bár az nem tiszta, hogy

  • miért rakta idézőjelbe a lehallgatást, vagy
  • mit jelent ez egyáltalán, és hogy 
  • milyen minőségben hallgatta le őt Obama (magánszemély, demokrata politikus vagy a szövetségi kormányzat valamilyen hivatala?), és hogy
  • van-e erre bármilyen bizonyítéka,

de akkor is, az átlagosnál erősebb vád ez, Richard Nixon például belebukott abba, hogy megfigyeltette politikai ellenfeleit.

Később ráküldött még kettőt hármat:

link Forrás

"Legális, ha egy hivatalban lévő elnök "lehallgat" egy elnökválasztást a választás előtt? Miután korábban egy bíróság elutasította. ÚJ MÉLYPONT!"

link Forrás

"Szerintem egy jó ügyvéd messzire tudna menni azzal a ténnyel, hogy Obama elnök lehallgatta a telefonjaimat október, pont a választás előtt!"


link Forrás

"Milyen mélyre ment Obama elnök, hogy lehallgassa a telefonjaimat a választás idején. Ez Nixon/Watergate. Rossz (vagy beteg) csávó!"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.