A vártnál is jobban belassul a kínai gazdaság

külföld
2017 március 05., 07:22
comments 95

Erre az évre a kínai vezetés 6,5 százalékra csökkentette a növekedési célt, pedig korábban azt 6,5-7 százalék közé lőtték be. Már a tavalyi év sem volt éppen a legjobb a kínai gazdaság szempontjából, mivel az elmúlt 26 év leglassabb növekedését hozták össze. 

Fotó: AFP/Greg Baker
photo_camera Li Ko-csiang miniszterelnök a Népgyűlés előtt beszél - Fotó: AFP/Greg Baker

Li Ko-csiang a Kínai népköztársaság miniszterelnöke a Népgyűlés előtt arról beszélt, hogy a zombi vállalkozások több szenet és acélt termelnek, mint arra a piacnak szüksége lenne. Ezzel pedig kezdeni kell valamit. Csakhogy az elmúlt években már több ígéretet is tettek a túltermelés kezelésére, de nem sok sikerrel.

A kínai Népgyűlés foglalkozott az országban egyre súlyosbodó légszennyezettséggel is. Li Ko-csiang azt ígérte, hogy „az egeink újra kékek lesznek”. Ezért állandóan monitorozni fogják az ipari kibocsátást. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.