Meghalt Mohaman

Elhunyt Meggyes Roland „Mohaman”, a Happy Gang együttes egyik alapító tagja – közölte a nevelőapja, Maruzsi László az MTI-vel. A 45 éves zenészt szombaton éjjel érte a halál szívelégtelenség következtében – írják.

Forrás: RTL Klub

A rapper-előadóművészt az 1990-es évek elején a Happy Gang együttes tagjaként ismerte meg a közönség. 1994-ben jelent meg első albumuk Zimme-zumm címmel. 1995-ben jött ki, a második, a Boojaka. 1996 májusában telt házas koncertet adtak a Petőfi Csarnokban, majd a Bravo újság közönségszavazatai alapján megválasztották őket az év legnépszerűbb zenekarának. Ugyanebben az évben jelent meg a harmadik albumuk, a Dauer. 1997 áprilisában felléptek a Total Dance Fesztiválon és megjelent negyedik lemezük, a Freestyle.

Legismertebb számaik a Sokáig voltam távol, a Fiatal szerelem és a Kérek egy kulcsot a szívedhez, Lógatom a lábam, Minő guminő, Lopják a Dzsekimet, Szentkarácsony. A csapat 1999-es feloszlása után Meggyes Roland szólókarrierbe kezdett, és a 2000-es évek elején több önálló lemeze jelent meg.

Mohamanről 2016 tavasza óta folyamatosan jelentek meg a cikkek, hogy visszatért, újra zenél. Az interneten mindenfelé terjedtek a nyomasztó videoklipjei, amikben állítása szerint a saját maga által kitalált nyelven rappelt. Az RTL riportjaiban maga mesélt a darabokra hullott életéről, drogokról, pszichiátriáról, szétesett családról, teljes nincstelenségről, sámánságról, energiagyógyászatról, megvilágosodásról, „belső pornográfiáról” és hogy szellemi lények járnak át rajta. Legutóbb októberben tűnt fel a tévében, a fellépésnek csúnya vége lett.