A Chelsea új stadionja is olcsóbb lesz, mint az új Puskás stadion

Hétfőn eldőlt, hogy megépülhet a Chelsea új stadionja, miután London polgármestere, Sadiq Khan a városvezetés áldását adta a gigantikus projektre. 

A klub a jelenlegi stadionjuk, a Stamford Bridge helyére építheti fel az új arénát, a tervek szerint már a 2021/22-es szezonra. Az eddiginél közel 15 ezer hellyel nagyobb, 60 ezres lesz az új stadion, amit a világ egyik legmenőbb stadiontervezői, a többek között a müncheni Allianz Arénát és a pekingi olimpiára tervezett központi stadiont, a Madárfészket is felhúzó Herzog and de Meuron iroda tervezett meg.  

A stadion költsége 500 millió font, ami jelenlegi font/forint árfolyamon számolva 179 milliárd forint. Azaz még mindig olcsóbb, mint az új Puskás stadion, aminek az olimpiai pályázat lefújásával párhuzamosan ugrott meg a költsége bruttó 190 milliárd forintra. Hogy ezzel mennyire példa nélkülien drága lesz az új budapesti stadion, arról itt részletesen is írtunk

A londoni projektekbe beletartozik, hogy a Chelsea 12 millió fonttal fektet be közösségi projektekbe, többek között munkavállalói és készségfejlesztő programokba, valamint 3,75 millió fontot szánnak megfizethető lakhatást biztosító urbanisztikai projektekre is. 

A Chelsea tulajdonosa, az orosz oligarcha Roman Abramovich régóta szerette volna már bővíteni a lelátók méretét, de eddig különféle szabályozási és engedélyezési problémákba folyamatosan elakadt, most azonban zöld utat kapott. (BBC)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;