A Chelsea új stadionja is olcsóbb lesz, mint az új Puskás stadion

sport
2017 március 06., 14:29

Hétfőn eldőlt, hogy megépülhet a Chelsea új stadionja, miután London polgármestere, Sadiq Khan a városvezetés áldását adta a gigantikus projektre. 

A klub a jelenlegi stadionjuk, a Stamford Bridge helyére építheti fel az új arénát, a tervek szerint már a 2021/22-es szezonra. Az eddiginél közel 15 ezer hellyel nagyobb, 60 ezres lesz az új stadion, amit a világ egyik legmenőbb stadiontervezői, a többek között a müncheni Allianz Arénát és a pekingi olimpiára tervezett központi stadiont, a Madárfészket is felhúzó Herzog and de Meuron iroda tervezett meg.  

A stadion költsége 500 millió font, ami jelenlegi font/forint árfolyamon számolva 179 milliárd forint. Azaz még mindig olcsóbb, mint az új Puskás stadion, aminek az olimpiai pályázat lefújásával párhuzamosan ugrott meg a költsége bruttó 190 milliárd forintra. Hogy ezzel mennyire példa nélkülien drága lesz az új budapesti stadion, arról itt részletesen is írtunk

A londoni projektekbe beletartozik, hogy a Chelsea 12 millió fonttal fektet be közösségi projektekbe, többek között munkavállalói és készségfejlesztő programokba, valamint 3,75 millió fontot szánnak megfizethető lakhatást biztosító urbanisztikai projektekre is. 

A Chelsea tulajdonosa, az orosz oligarcha Roman Abramovich régóta szerette volna már bővíteni a lelátók méretét, de eddig különféle szabályozási és engedélyezési problémákba folyamatosan elakadt, most azonban zöld utat kapott. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.