Felfüggesztették az orvost, aki a gyanú szerint hálapénzt kért egy szülés után

Egészségügy
2017 március 06., 13:02
comments 142

A Semmelweis Egyetem jelentette be hétfőn, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette a SOTE Klinikai Központjának elnöke azt az orvost, akivel kapcsolatban felmerült, hogy ügyeletes orvosként utólag kért pénzt egy szülés levezetéséért. 

Az ügyet az indított el, hogy a Másállapotot a szülészetben Facebook csoportban megjelent egy beszámoló egy anyától, amiben arról írt, hogy a sürgősségi császármetszést elvégző főorvos utólag 160 ezer forintot kért tőle, költségeire hivatkozva. A poszt megjelenése után a SOTE pénteken már jelezte, hogy etikai vizsgálatot indítanak. 

A II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika kezdeményezésére indult most a vizsgálat, a felfüggesztés ennek az idejére szól. További tájékoztatást a vizsgálat lezárulta után ígértek. 

A Másállapot a szülészetben csoport szerdán tiltakozó akciót is fog tartani a hálapénzes szülések ellen. Mint írják, arra kérnek mindenkit, hogy vigyék el üres borítékaikat a Magyar Orvosi Kamara postaládájába, ezzel is felhívva a figyelmet arra, mekkora probléma a szülészeti ellátásban is a hálapénz, és arra, hogy az egészségügy finanszírozási, strukturális problémáit, nem oldja meg, hogy nők fizetnek félelemből vagy épp a vélt biztonságukért. (24.hu)

Javítás: A cikkhez korábban tévedésből a SOTE II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának bejáratáról szóló fényképet választottunk fotónak, a hibáért elnézést kérünk. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt