A Fidesz–KDNP visszahívta az öngyilkos-shamingelő Kakuk Zoltánt

politika
2017 március 07., 09:06

Salgótarján közgyűlése a Fidesz-KDNP indítványára mától megszüntette Kakuk Zoltán bizottsági tagságát, aki a fekete ruhás nővérként elhíresült Sándor Mária öngyilkossági kísérlete után rendezett öngyilkos-shamingelő ámokfutást.

Kakuk Zoltán, a salgótarjáni önkormányzat népjóléti bizottságának nem képviselő tagja február közepén írta az első bejegyzést közösségi oldalára, ami után február 19-én Becsó Zsolt, a Fidesz salgótarjáni elnöke és Turcsány László, a közgyűlés Fidesz–KDNP-frakciójának vezetője közös levélben kezdeményezte Kakuk Zoltán visszahívását „vállalhatatlan megnyilvánulása” miatt.

A keddi rendkívüli ülésen a képviselők egyhangúlag szavazták meg a visszahívást. A népjóléti bizottság új tagja Fenyvesi Gábor, az előző, Fidesz–KDNP-s vezetésű önkormányzat alpolgármestere lett.

Korábban a salgótarjáni közgyűlés baloldali frakciója és Pataki Csaba, a Jobbik önkormányzati képviselője is lemondásra szólította fel Kakuk Zoltánt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.