Kedvezményes áron utaznak március 15-ére tapsolni a CÖF lengyel barátai

2017 március 7., kedd 10:48
97

A Gazeta Polska című jobboldali lap már egy hete tobozozza Orbán Viktor beszédére és a CÖF rendezvényére az olvasóit, írja a Napi.hu. A lap szervezésében idén már ötödször jönnek március 15-ére lengyel tapsolók Budapestre, és Tomasz Sakiewicz idén is beszédet mond a CÖF megemlékezésén, a Bem szobornál. 

A lap meghívója szerint az utazás résztvevői együtt vehetnek részt magyar testvéreikkel a nemzeti ünnepen. A magyarok évek óta Lengyelországba utaznak, hogy részt vegyenek a nemzeti függetlenség napja ünnepségein. „Most rajtunk a sor, mert így módon megmutatjuk Európának, hogy nemzeteinket több évszázados barátság tartotta, tartja és fogja összetartani.”- írja a lap.

A lengyelek március 14-én indulnak Varsóból, út közben megállnak Kielcében és Krakkóban is. Másnap reggel budapesti hoteljükből viszik őket az fő ünnepség helyszínére, a Nemzeti Múzeumhoz, ahol teljes élmény érdekében Orbán Viktor beszédét is lengyelre fordítják. 

Ezután mennek a CÖF-höz a Bem térre, ahol Rétvári Bence és Csizmadia László ünnepi gondolatai után koszorúznak és művészeti programot is szerveznek. Innen autóbusszal jutnak el a katyni emlékmű elé, ahol szintén megemlékezést tartanak.

Vacsorára a Várba viszik a lengyeleket a buszok, a Fortuna étterembe, majd vissza a hotelbe. Az ünnep utáni nap még meglátogatják a parlamentet, csoportosan vagy szétnéznek Budapesten, ezután indulnak haza. A költségeket mindenkinek magának kell viselnie.

A Napi.hu szerint a társas utazás díja 350 zloty (25 ezer forint), amely tartalmazza az autóbuszos utazás árát oda-vissza, az egynapos budapesti szállás díját háromcsillagos hotelben, egy ebéd és egy reggeli költségét, a budapesti buszozással, városnézéssel kapcsolatos kiadásokat és a biztosítást, valamint a magyar barátoknak adandó apróbb ajándékok költségeit. A szervezők sajnálják, hogy ebből az összegből 66 zloty áfa, de ha kell, számlát adnak róla.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt