Simonka egy újabb ügyében is nyomoznak

bűnügy
2017 március 07., 18:27
comments 133

Újabb ügyben indult nyomozás Simonka György fideszes képviselővel szemben, írja a Magyar Nemzet.

A nyomozás Tényi István feljelentéséből született, amit a 24.hu cikke ihletett. Ebben azt írták, hogy Simonka rokonsága és ismeretségi körének tagjai egymás között osztották az uniós pénzt, majd az ezért kiszabott bírság miatt a Közbeszerzési Hatóság döntését bíróságon támadták meg. A cikk szerint a magyar-román sajtókapcsolatok javítására szánt néhány tízmillió a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítványnál kötött ki, akik Simonka rokonságának cégét bízták meg a feladatokkal.

Simonka György fideszes képviselő (b) és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az alaptörvény hetedik módosításáról szóló szavazás előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. november 8-án (Fotó: Kovács Tamás / MTI)
photo_camera Simonka György fideszes képviselő (b) és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az alaptörvény hetedik módosításáról szóló szavazás előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. november 8-án (Fotó: Kovács Tamás / MTI)

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség az ügyben költségvetési csalás gyanúja miatt rendelt el nyomozást, amelynek lefolytatásával a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságát bízta meg.

Simonkának már van egy másik ügye is, de a képviselő mentelmi joga miatt ott sem vádlott. Egy üzlettársa viszont előzetes letartóztatásba került. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.