Szijjártó: Be kell látni, hogy a kereszténység a legveszélyeztetettebb vallási közösség

2017 március 7., kedd 12:17
317

Be kell látni, hogy mára a legveszélyeztetettebb vallási közösség a keresztény közösség lett, hiszen a vallásuk miatt világszerte meggyilkolt emberek 80 százaléka keresztény – mondta az MTI-nek Genfből telefonon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának ülésével párhuzamosan a témának szentelt rendezvényen vett részt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Hilarion volokalamszki metropolita kétoldalú találkozója az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának ülése keretében Genfben (Fotó: KKM / MTI) Fotó: KKM

Szijjártó úgy véli, hogy valamilyen képmutató oknál fogva a világ, elsősorban a nyugati világ nem hajlandó ezt a tényt figyelembe venni, és a keresztény közösségek védelme érdekében a szükséges lépések mind a mai napig nem történtek meg. Mint mondta:

„Nem fogadjuk el azt a világszerte kialakuló képzetet, amely szerint a diszkrimináció utolsó elfogadható formája a keresztényellenesség lenne. Ez számunkra teljesen elfogadhatatlan álláspont, és folyamatosan küzdeni fogunk a keresztényellenesség és a keresztények üldözése ellen.”

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa ülését kísérő rendezvényen (Fotó: Szabó Árpád / KKM / MTI) Fotó: KKM / Szabó Árpád

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt