Szijjártó: Be kell látni, hogy a kereszténység a legveszélyeztetettebb vallási közösség

vallás
2017 március 07., 12:17
comments 314

Be kell látni, hogy mára a legveszélyeztetettebb vallási közösség a keresztény közösség lett, hiszen a vallásuk miatt világszerte meggyilkolt emberek 80 százaléka keresztény – mondta az MTI-nek Genfből telefonon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának ülésével párhuzamosan a témának szentelt rendezvényen vett részt.

photo_camera Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Hilarion volokalamszki metropolita kétoldalú találkozója az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának ülése keretében Genfben (Fotó: KKM / MTI)

Szijjártó úgy véli, hogy valamilyen képmutató oknál fogva a világ, elsősorban a nyugati világ nem hajlandó ezt a tényt figyelembe venni, és a keresztény közösségek védelme érdekében a szükséges lépések mind a mai napig nem történtek meg. Mint mondta:

„Nem fogadjuk el azt a világszerte kialakuló képzetet, amely szerint a diszkrimináció utolsó elfogadható formája a keresztényellenesség lenne. Ez számunkra teljesen elfogadhatatlan álláspont, és folyamatosan küzdeni fogunk a keresztényellenesség és a keresztények üldözése ellen.”

photo_camera Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa ülését kísérő rendezvényen (Fotó: Szabó Árpád / KKM / MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.