Husánggal agyonverte a kölyökkutyát, mert az állat játékból elvitte az edzőcipőjét

2017 március 8., szerda 8:04
91

Tarnaleleszi házának udvarán kegyetlenül agyonvert egy háromhónapos kutyát egy méretes fahusánggal az a férfi, akivel szemben az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a napokban emelt vádat állatkínzás vétsége miatt. Az állat bűne annyi volt, hogy elvitte a férfi sportcipőjét.  

A kutya nem a 49 éves férfié volt, hanem a volt feleségéé, akivel közös házban, de külön lakrészben élt. Az udvart közösen használták, itt játszott szabadon a zsemleszínű keverék fajú kölyökkutya. 2016. október 3-án, a délutáni órákban - mialatt gazdája az udvaron mosott - a kutya bement a férfi lakásába, és ott játékosan a szájába kapta a férfi korábban 28 000 forintért vásárolt sportcipőjét. 

Az egyébként ittas ember ezen annyira felháborodott, hogy nem csak szidalmazta, hanem üldözőbe is vette az udvar felé szaladó állatot, melyet amikor utolért, többször megütött egy 90 centiméter hosszúságú bottal, amit futás közben vett magához a ház mellől. A bántalmazás következtében az eb elpusztult, tetemét a kiérkező rendőrök a helyszínen találták meg.

Fotók: Egri Járási és Nyomozó Ügyészség

A férfi a bűncselekmény elkövetését mindvégig tagadta, kihallgatása során úgy nyilatkozott, hogy szerinte a volt feleségének nem is volt kutyája.

A vád tárgyává tett bűncselekmény büntetési tétele két évig terjedő szabadságvesztés.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a büntetett előéletű elkövetővel szemben a bíróság felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, és annak próbaidejére rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt