2 éve nyomoznak, de még mindig nem hallgatta ki a rendőrség az elmeszelt Széchenyi Bank tulajdonosát

bűnügy
2017 március 09., 12:43
comments 56

A 24.hu írta meg, hogy már két éve tart a nyomozás az MNB ismeretlen tettes elleni feljelentése után, mivel a gyanú szerint a Töröcskei István és az állam közös tulajdonában levő, elmeszelt Széchenyi Banknál hűtlen kezelés, hanyag kezelés és pénzügyi visszaélésekre utaló cselekmények történtek.

A rendőrség ehhez képest még mindig nem talált gyanúsítottat, sőt még a tulajdonosokat és a jegybank által megbírságolt felső vezetőket sem hallgatták meg.

Nyomozás csak hűtlen kezelés gyanúja miatt folyik 2015. március 20. óta, a határidő június, de gyanúsított továbbra sincs.

Ráadásul a Simicska-közeliként számon tartott Töröcskei továbbra is fizetett tisztséget tölt be egy állami cégnél, a Mavir igazgatóságának elnökeként 300 ezer forintot kap.

A 24-nek a bankár azt mondta, sem őt, sem a szintén érintett feleségét nem hallgatták meg, és a cégénél, a T&T Kft.-nél, mint a bank tulajdonosánál sem járt a rendőrség. A lapnak utólag azt állította, nem kellett volna elvállalnia az Államadósság Kezelő Központ vezetését, mivel szerinte ezután az állam már kevésbé volt együttműködő vele a bankszektorbeli terveit illetően. (2011 novemberében lett az ÁKK vezérigazgatója, és pár nappal a Széchenyi Bank engedélyének visszavonása után mondott le a tisztségről.)

  (24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.