33 száraztészta, 23 hiba

gasztronómia
2017 március 09., 15:59
comments 104

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal legutóbbi terméktesztje huszonnégy 8 tojásos és kilenc 4 tojásos, csiga formájú, levesekhez kínált száraztésztát vizsgált. 

A 33 száraztésztából 23 terméknél merült fel kifogás,

négy súlyosabb minőségi problémát is találtak. A gyártók a tojástartalommal trükköztek az ellenőrzés szerint, például három 8 tojásosként forgalmazott tészta pedig nem felelt meg a jelölésben szereplő tojástartalomnak. 

A vizsgálat két terméknél mutatta ki, hogy a csomagoláson szereplő friss tojás helyett a gyártó tartósítószert tartalmazó tojáslét használt.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.