Az MNB eladja az Eiffel Palace-t

Budapest
2017 március 9., 11:33
comments 94

A Magyar Nemzeti Bank nyilvános pályázatot ír ki az Eiffel Palace értékesítésére – közölte a jegybank az MTI-vel.

Az MNB szerint a nyílt pályázat lehetővé teszi, hogy minden érdeklődő belföldi és nemzetközi befektető ajánlatot tegyen, illetve azok is kifejezhessék a vételi szándékukat, akik 2014 óta új, komoly szereplőként jelentek meg a magyar ingatlanpiacon. A pályázat egyetlen bírálati szempontja a legmagasabb ár, ami lehetővé teszi az objektív bírálatot és az átláthatóságot egyaránt.

Az MNB csak akkor dönt úgy, hogy az adásvételi szerződést megköti, ha ezáltal biztosítható a befektetés megtérülése – írják. Az MNB 2014 nyarán vette meg a budapesti irodaházat nettó 45,3 millió euróért (kb. 13,6 milliárd forint). 

A közleményben ismertetik, hogy az Eiffel Palace irodaház műemlékvédelmi, urbanisztikai, fenntarthatósági és kivitelezési szempontból is egyedülálló fejlesztésnek számít az ingatlanpiacon. A XIX. századi elemeket és modern technológiai megoldásokat organikusan ötvöző belvárosi épületet több szakmai elismeréssel díjazták.

photo_camera Az Eiffel Palace 2015 őszén

A Patai Mihály-vezette, az állampapír-kereskedésben nagyon sikeres UniCredit milliárdokkal hitelezte az Eiffel Palace luxusiroda-beruházást fejlesztő projektcéget. Amikor Matolcsy György jegybankelnök áron felül megvetette az irodaházat közpénzből, még nem volt biztos, hogy bejön a fejlesztés üzletileg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt