Blokkolt memória: A TV2-s Dirk Gerkens olyan miatt fikázta az RTL Klubot, aminek az idején ő volt az RTL főnöke

media
2017 március 09., 11:30
comments 86

Csúnyán eltévedt az emlékek sötét erdejében Dirk Gerkens, az Andy Vajna tulajdonába került TV2 vezérigazgatója, aki korábban, 2001. és 2015. tavasza között a nagy ellenfél RTL Klub első embere volt. Gerkens az Indexen megjelent interjújában többek között a TV2 személyeskedő, lejárató anyagairól is beszélt, amikor Sixx arról kérdezte:

Mi volt a vezérlő elv a Tények lejárató vagy éppen a hajléktalanokat megszégyenítő riportjai mögött?

Miért ne foglalkozhatnánk Spéder Zoltánnal vagy Juhász Péterrel? Nem szabad beszélnünk róluk?

Dehogynem. De a lejáratás nem egyenlő ezzel. A Médiatanács is így gondolta, a hajléktalanriport miatt meg is büntették önöket.

Ez értelmezés kérdése. Viszont ha az RTL Klub foglalkozhat Andy Vajnával, valamint az ő magánéletével és üzleti ügyeivel, nekünk nem lehet mással ugyanezt csinálni? Nem hinném, hogy amit mi csinálunk, az rosszabb, mint amit az RTL csinál Andyvel.

Tudna nekem egy példát mondani arra, amikor az RTL Híradó lejárató riportot vetített Andy Vajnáról?

Például a kaszinólicencjogokról szóló riport.

Az nem a magánéletével foglalkozott, hanem az üzletivel.

Konkrét példát nem tudok most hirtelen mondani, de az mégiscsak különös, hogy az RTL a konkurens kereskedelmi televízió tulajdonosának ügyeiről gyakran tudósít. 

Szóval okés a lejáratás, hiszen korábban az RTL is csinált műsort a TV2 későbbi tulajdonosáról. Bár Gerkens talán nem annak szánta, de ez nagyon vicces válasz volt. Az RTL Klub Vajnával, az üzleti kapcsolataival, azon belül a kaszinójogokkal is foglalkozó egyik adását ugyanis 2014. október 1-én adta le, a Házon kívülben. A teljes adást sajnos nem találtam meg, de ez itt a műsor előzetese:

link Forrás

Dirk Gerkenst viszont durván fél évvel ezután, 2015. tavaszán mentették fel a pozíciójából az RTL-nél. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.