Egyre jobb: Potápi államtitkár szerint azért adtak 220 milliót a Libertaténak, mert ismerték a benne lévő embereket

politika
2017 március 09., 16:35
comments 65
  • Január végén derült ki, hogy a Miniszterelnökség egy rejtélyes, senki által nem ismert felvidéki szervezetnek, a Libertaténak ítélt meg 220 millió forintot a felvidéki magyarság identitásának erősítésére.
  • A szervezet vezetője, aki amúgy Csallóközcsütörtök MKP-s alpolgármestere is, azt mondta, hogy pályázaton jutottak a pénzhez.
  • Semjén Zsolt ezzel szemben azt, hogy egyedi kérelem érkezett, amit egyedileg bíráltak el. Háttérvizsgálatok után Potápi János nemzetpolitikáért felelős államtitkárral döntöttek a támogatásról. 

Az államtitkár egy harmadik változattal állt elő. A Pátria rádióban arra kérdésre, hogy mégis mi győzte meg a magyar kormányt arról, hogy a múlt nélküli Libertate szervezet támogassák, Potápi úgy válaszolt, hogy

ismerik a benne tevékenykedő embereket, akik szerintük a „megfelelő célokra” tudják majd elkölteni a pénzt.

Az államtitkár tagadta, hogy burkolt pártfinanszírozásról lenne szó, írja a Parameter.sk. Szlovákiában amúgy is tiltott a pártok külföldi támogatása, mondta Potápi, majd hozzá tette, hogy 

„ha ilyen történik, ilyent észlelünk, akkor ezeket az összegeket vissza fogjuk fizettetni... Elvárjuk, hogy akiknek ilyen támogatást nyújtunk, azok ne sértsék meg az adott ország törvényeit.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt