Magyar iskolások kiosztották a menzák Michelin-csillagait

Olyat már láttunk, hogy magyar gyerekeket megkérdezzenek, mi a kedvenc ételük:

Olyat viszont még nem, hogy ezek a sokat szenvedett gyerekek azt mondhassák el, mit szeretnek leginkább a magyar menzák különös kínálatából. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) most a merokanal.hu segítségével 44 település 298 osztályának 7500 gyerekét kérdezte ki az ízléséről.

Szerintük

„a játék tapasztalatai azt mutatják, hogy a fiatalok szívesen kipróbálják az új ízeket, egészségesebb menzaételeket.”

Ennél viszont sokkal érdekesebb, hogya legkedveltebb leveseknek a gyümölcslevesek, a gulyás jellegű levesek, a csontleves és paradicsomleves bizonyultak. A főételek közül kimagaslóan legnépszerűbbek

Benke Laci bácsi örömére

a rántott ételek lettek, ezeket követte a bolognai spagetti, a brassói aprópecsenye és a paradicsomos húsgombóc holtversenyben. Az édes ételek között a tejbegríz nyerte el
leggyakrabban a gyermekek tetszését, ezt követte a túrógombóc és a piskóta jellegű sütemények, de sokan szavaztak az aranygaluskára és a linzer jellegű süteményekre is.

A szavazatok alapján a top 5 leves:

  • hansági gulyásleves
  • húsleves
  • erdei gyümölcsleves
  • csontleves grízgaluskával
  • zellerkrémelves

A top 5 főétel:

  • sajtos spagetti
  • főtt hús meggymártással
  • gyros-fűszeres csirkecsíkok
  • grill csirkecombfilé kuszkusszal
  • lapcsánkás sertéskaraj rizzsel

A top 5 desszert:

  • mézes kocka
  • piskóta joghurtöntettel,
  • mézes, gyümölcsös túrókrém
  • túrógombóc
  • aranygaluska

Az általános és középiskolás tanulók szavazatai alapján pedig a martonvásári HPM Plusz Kft. nyerte el „Az év közétkeztetője 2016” címet.

Minden díjazottnak gratulálunk, különös tekintettel a gyros-fűszeres csirkecsíkokra.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.