A magyar kormánymédia eddig legnagyobb nemzetközi sikere: félmillió megosztásnál a Tumblr-en a Duna TV bakija

Nem volt hiábavaló a magyar közmédia átalakítása. A leginkább közpénzből finanszírozott egyoldalú kormánypárti propagadagépként ismert konglomerátum végre szórakoztatóműsor-gyártóként is sikeres. Ráadásul nemzetközi szinten. 

A Tumblr nevű közösségi mikroblog-oldalon az 538 ezer lájkot és reblogot is túllépte egy animgif, ami a fideszes Duna TV legjobb másodperceit idézi fel, amikor valami technikai hiba folytán egy Korda György-koncertfelvétel közben kapcsolták a kívánságműsor stúdiójának képét, ahol egy így képbe került technikus mesteri mozdulattal próbált láthatatlanná válni. 

És ez a több, mint félmilliószor megosztott vagy lájkolt példány csak egy animgif a rengetegből, ami az eredeti műsorrészletet bemutató videó alapján készült. Maga a Youtube-klip már megközelítette a 2 millió lejátszást, így nagy kockázat nélkül mondhatjuk azt, hogy a Duna Tv legviccesebb és legpolitikamentesebb attrakciója milliós nagyságrendű közönséget ért el

Íme a Legendás Eset egy kicsit más szögből:

Update: Cikkünk publikálása után mutatta meg Kobza Miklós, az MTVA sajtósa, hogy az utóbbi időben is született kétmilliót közelítő nézettségű, ráadásul szándéka szerint is szórakoztató közmédiás videó. Ez Pápai Joci döntős dala a Dal című másorból, íme: