A holland rendőrség feltartóztatta a török családügyi minisztert

külföld
2017 március 11., 19:11
comments 82

Azután, hogy szombat délelőtt Hollandia visszavonta a leszállási engedélyt a Mevlüt Cavusoglu török külügyminisztert szállító repülőgéptől, amely Rotterdamba tartott, újabb esemény történt, ami még feszültebbé teheti a török-holland viszonyt. 

Sajtóhírek szerint a holland rendőrség megakadályozta, hogy a török családügyi miniszter, Fatma Betul Sayan Kaya bejusson a rotterdami török konzulátus épületébe. 

A török média korábban arról számolt be, hogy a miniszter autóját a rendőrség már a városon kívül feltartóztatta, és Németországba kísérték vissza, ezt azonban hivatalos források nem erősítették meg. 

link Forrás

Kaya is Rotterdamban vett volna részt egy kampánygyűlésen, az áprilisi törökországi alkotmánymódosító népszavazás előtt kampányolt volna Erdogan álláspontja mellett. A miniszter nap folyamán már jelezte, hogy mivel éppen Németországban volt, autóval fog eljutni Hollandiába. 

Rendőrségi kordon a török konzulátusnál (Abdullah Asiran / Anadolu Agency)
photo_camera Rendőrségi kordon a török konzulátusnál (Abdullah Asiran / Anadolu Agency)

A török külügyminisztérium időközben jelezte, hogy az épp az országon kívül tartozkódó holland nagykövet egy darabig inkább ne térjen vissza: 

link Forrás

A Conflict News jelentése szerint a török konzulátus előtt Erdogan-szimpatizánsok tüntetnek szombat este, becslések szerint ötszázan lehetnek:

link Forrás

Erdogan még a külügyminiszter gépére vonatkozó leszállási engedély visszavonásakor szólalt meg, akkor gyakorlatilag fasisztáknak nevezte a hollandokat. 

(Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.