A Tesco elnöke szerint a fehér férfi veszélyeztetett faj a brit cégvezetők között

gazdaság
2017 március 11., 12:46
comments 63

John Allan, a brit Tesco elnöke szerint a fehér férfiak mára veszélyeztetett fajjá váltak a brit topmenedzserek között. A Tesco igazgatótanácsában egyébként 12 ember van, közülük mindenki fehér és 9 férfi.

Allan ezt a Tesco egyik menedzsmentgyűlésén mondta, csütörtökön. Az elnök szerint az elmúlt ezer évben férfiak végezték ezeket a munkákat, most viszont ha valaki nő, vagy etnikai kisebbség tagja, esetleg mindkettő, akkor van felívelő pályán.

Nagy-Britanniában egyébként az adatok nem támasztják alá Allan kijelentését, tavaly például a kinevezett brit cégvezetők 29 százaléka volt nő, ez pedig pont rosszabb arány, mint az elmúlt néhány évben mért számok. (Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.