Még fél évig biztosan kutathatnak a tíz éve eltűnt Madeleine McCann után

bűnügy
2017 március 12., 10:29
Madeleine McCann szülei, Kate és Gerry McCann, a háttérben lányuk poszterével 2011. május 12-én Londonban.
photo_camera Madeleine McCann szülei, Kate és Gerry McCann, a háttérben lányuk poszterével. AFP PHOTO/Carl de Souza

Hat hónappal meghosszabbították a nyomozást a 2007-ben, Portugáliában eltűnt Madeleine McCann felkutatására. A brit belügyminisztérium 85 ezer fontot bocsátott a rendőrség rendelkezésére a kutatás folytatásához. A tizedik éve tartó nyomozás, a Grange-művelet ezidáig 11,1 millió fontjába (~3,96 milliárd forint) került a hatóságoknak.

A most átutalt 85 ezer fontot külön a műveleti költségekre adták.

Madeleine McCannak 2007. május 3-án veszett nyoma a portugáliai Praia Da Luz üdülőtelepen. A nyomozás hamar kihűlt, az utóbbi években már alig-alig szivárognak hírek az állásáról. Pedig 2011 óta a londoni rendőrség külön osztaga is segíti a kutatást, ők legutóbb három éve, 2014-ben vizsgálták újra az eltűnés helyét, hét évvel azután, hogy Madeleine-nek nyoma veszett.

A nyomozás állásáról hivatalosan továbbra sem kívántak nyilatkozni a folyamatban lévő vizsgálat érdekeire hivatkozva. Sajtóhírek szerint képbe került egy "személy", aki az eltűnés helyének közelében lehetett Madeleine eltűnésekor, őt akarhatják meghallgatni. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.