Hétfőre virradóra is vízágyúval oszlatták az erdoganistákat Hollandiában

külföld
2017 március 13., 04:16
comments 251
Lovasrendőrök és tüntető törökök találkozása. A felvétel még szombat éjjel, Rotterdamban készült. Azóta Amszterdamra is átterjedtek a zavargások. AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND
photo_camera Lovasrendőrök és tüntető törökök találkozása. A felvétel még szombat éjjel, Rotterdamban készült. Azóta Amszterdamra is átterjedtek a zavargások. AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND

Számos utat elzárva vonultak utcára vasárnap éjjel Recep Tayyip Erdogan hívei Amszterdamban. A Hollandiában élő törökök azért tiltakoztak, mert a holland kormány szombaton két török miniszternek is megtagadta a belépést az országba, és nem engedte, hogy felszólaljanak a török elnök melletti kampányrendezvényeken.

Törökországban április közepén szavazhatnak arról, hogy az ország átálljon elnöki rendszerre, tovább növelve Erdogan amúgy sem csekély hatalmát. Ennek érdekében a török kormány tagjai Európa-szerte kampányolnak a nagyszámú török diaszpórában.

A két miniszter kitiltása után vasárnapra virradóra Rotterdamban, az egyik elmaradt kampányrendezvény helyszínén törtek ki zavargások. A város polgármestere szükségállapotot hirdetett, így a rendőrség vízágyúkat és lovasrendőröket bevetve oszlathatott.

Másnap, vasárnap Hollandia isztambuli konzulátusánál volt tüntetés, egy tiltakozó az épületbe is behatolt, letépte a tetejéről a holland zászlót. Vasárnap éjjel pedig Amszterdamban petárdáztak a tiltakozók, akik ellen vízágyúkat vetettek be. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.