Nem tárgyalhatják Veszprémben a megismételt vörösiszappert

katasztrófa
2017 március 13., 15:42
comments 22

Nem tárgyalhatja a Veszprémi Törvényszék a vörösiszap-katasztrófa miatti megismételt elsőfokú büntetőpert, kizárási okok miatt a Győri Ítélőtáblának másik bíróságot kell kijelölnie – közölte a törvényszék az MTI-vel.

Azért nem tárgyalhatja a büntetőpert a Veszprémi Törvényszék, mert mind a négy szóba jöhető bíró esetében megállapítható kizárási ok. A hatályon kívül helyezett határozatot hozó bírót az ítélőtábla zárta ki a megismételt eljárásból, a másik három, törvényszéki elsőfokú ügyekben eljárni jogosult bíró kijelölése pedig a büntető törvénykönyv kizárási okokról szóló rendelkezései miatt nem lehetséges.

A Veszprémi Törvényszék közölte, hogy az ügy iratait soron kívül felterjesztik a Győri Ítélőtáblára, hogy kijelölhessék a megismételt eljárást lefolytató törvényszéket.

A Győri Ítélőtábla február 6-án hatályon kívül helyezte a Veszprémi Törvényszéknek a B. Zoltán és 14 társa elleni büntetőügyben hozott elsőfokú ítéletét. A táblabíróságról az ügy iratai március 8-án érkeztek vissza a törvényszékre. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.