60 millió forint védelmi pénzt szedett be egy nyírmihálydi férfi egy olyan embertől, akit az ő haverjai fenyegettek meg

bűnügy
2017 március 14., 09:40
comments 97

A nyírmihálydi B. András 2014 végén rávette néhány haverját, hogy telefonon fenyegessék meg B. egyik régi ismerősét. A haverok el is kezdték hívogatni a férfit és a családját, akik az életveszélyes fenyegetésektől annyira megrémültek, hogy mikor B. felajánlotta, hogy megvédi őket, hajlandóak voltak védelmi pénzt fizetni neki.

A megzsarolt férfi 2014. év végétől B. András 2016. március 11-ei elfogásáig kétheti, havi rendszerességgel több millió forintot, összesen legalább 60 millió forint készpénzt adott át B-nek.

2016. március 11-én a sértett 1 milliót készült átadni B-nek egy debreceni bevásárlóközpont parkolójában, de itt lecsaptak B-re a rendőrök.

link Forrás

B. András ugyan előzetesbe került, ez sem akadályozta meg abban, hogy 2016. júliusa és augusztusa között még a dutyiból is hívogassa a férfit, aki védelmi pénzt fizetett neki. A hívásokban életveszélyesen fenyegette a sértettet és a családját is, amiért börtönbe juttatták.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos fenyegetéssel folytatólagosan elkövetett zsarolás és zaklatás miatt emelt vádat B. ellen. Most börtön tárgyalás vár a férfira, ha elítélik, akkor pedig börtön. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.