Gyanúsítottként hallgatták ki a mentővezetőt, aki szirénázva halálra gázolt egy 16 éves lányt Békéscsabán

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt azt a 40 éves békéscsabai férfit, aki egy mentőautó sofőrjeként tavaly novemberben halálra gázolt a zebrán egy 16 éves lányt.

A gyanúsított 2016. november 22-én, a reggeli órákban kezdte meg szolgálatát az Országos Mentőszolgálat békéscsabai mentőállomásán gépkocsivezetőként. A kora délutáni órákban mellkasi fájdalom, szapora szívverés miatt kapott riasztást a mentőegység. A gyanúsított által vezetett mentőautó szirénázva és megkülönböztető hangjelzéssel haladt Békéscsaba lakott területén, amikor egy lámpa piros jelzése mellett áthaladt egy kereszteződésen, és elütötte a jobbról érkező, a zebra mellett kb. egy méter távolságra, a zöld jelzésen áthaladó, kerékpárjával közlekedő lányt. A mentőautó ütközés előtti haladási sebessége 87-89 km/óra volt.

Az ütközés következtében a lány olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően, az esti órákban meghalt.

A gyanú szerint a mentőautó sofőrje nem a tőle elvárható körültekintésnek és figyelemnek megfelelően járt el, mert nem győződött meg arról, hogy a zebrán, zöld jelzés mellett, kerékpárján közlekedő sértett megadta-e a mentőautó részére az elsőbbséget. A nyomozás szerint, ha a mentőautó 58-60 km/órás sebességgel ment volna, intenzív fékezéssel elkerülhető lett volna a baleset. (Ügyészség)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.