Jeszenszky: A mai agymosás segít megérteni, miért nem lépett ki Magyaroszág a második világháborúból

2017 március 14., kedd 9:20
270
Jeszenszky Géza

"A mai napok agymosása segíthet azt is megérteni, miként lehetséges, hogy a második világháborúban annyian képtelenek voltak felismerni, hogy Magyarországnak ki kellene lépnie a háborúból."

Erről Jeszenszky Géza, az első Orbán-kormány washingtoni, a második Orbán-kormány oslói nagykövete (illetve az Antall-kormány külügyminisztere) beszélt hétfőn egy oroszügyi konferencián az Index beszámolója szerint. Jeszenszky szerint "nem csak a szervilizmus és a félelem, hanem az agymosás miatt sem volt kellő bázisa annak, hogy szembeszálljunk a német elnyomással". Mindez a mai viszonyokról jutott a külügyminiszter eszébe.

Jeszenszky elég keményen nekiment a Putyin-barát kormányzati vonalnak. Egy viccnek tartja, hogy Brüsszel lenne most az, ami egykor volt Moszkva, és szerinte

szegénységi bizonyítvány, ha valaki azt hiszi, hogy Putyin jobb, mint Merkel.

"Még szerencse, hogy a NATO-t nem deklaráljuk ellenségnek, hogy Brüsszel után a NATO is nem lesz egy új Moszkva" - mondta az Index cikke szerint

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt