Jeszenszky: A mai agymosás segít megérteni, miért nem lépett ki Magyaroszág a második világháborúból

Jeszenszky Géza

"A mai napok agymosása segíthet azt is megérteni, miként lehetséges, hogy a második világháborúban annyian képtelenek voltak felismerni, hogy Magyarországnak ki kellene lépnie a háborúból."

Erről Jeszenszky Géza, az első Orbán-kormány washingtoni, a második Orbán-kormány oslói nagykövete (illetve az Antall-kormány külügyminisztere) beszélt hétfőn egy oroszügyi konferencián az Index beszámolója szerint. Jeszenszky szerint "nem csak a szervilizmus és a félelem, hanem az agymosás miatt sem volt kellő bázisa annak, hogy szembeszálljunk a német elnyomással". Mindez a mai viszonyokról jutott a külügyminiszter eszébe.

Jeszenszky elég keményen nekiment a Putyin-barát kormányzati vonalnak. Egy viccnek tartja, hogy Brüsszel lenne most az, ami egykor volt Moszkva, és szerinte

szegénységi bizonyítvány, ha valaki azt hiszi, hogy Putyin jobb, mint Merkel.

"Még szerencse, hogy a NATO-t nem deklaráljuk ellenségnek, hogy Brüsszel után a NATO is nem lesz egy új Moszkva" - mondta az Index cikke szerint

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.