Senkinek sem kell a Quaestor bankja

gazdaság
2017 március 14., 06:30
comments 42

Néhány hónappal a Quaestor bedőlése előtt a jegybank engedélyt adott a Tarsoly Csaba által vezetett cégcsoportnak, hogy megvegye a bankszektorból kivonuló francia Crédit Agricole itteni leányát, a Credigen Bankot. Ezt később átnevezték Quaestor Bankra, és a cégcsoport bedőlése után a felszámoló megpróbálta értékesíteni.

Most zárult le az ötödik olyan ajánlattételi eljárás, amiben egyetlen vevő sem jelentkezett a bankra. A 24.hu úgy tudja, hogy valószínűleg nem is próbálkoznak többet, inkább megindul a bank végelszámolása, ami után a bankban lévő töke a Quaestor-károsultak kárpótlására mehet.

A Quaestor Bank lényegében üres pénzintézet, egy évvel ezelőtti hírek szerint már csak 2 ügyfele maradt. Az érték benne az, hogy megvannak a banki engedélyei, és hogy kb. 2,1 milliárdos saját tőkéje lehet. Működtetni persze nm biztos, hogy olyan jó buli, két éve például 345 milliós veszteséget hozott össze.

Ha megindul a végelszámolás, a bank raját tőkéjének maradéka a károsultakhoz kerülhet. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt