Az MSZP pártalapítványa Szabad Sajtó-díjat akart adni a bezárt Népszabadság szerkesztőségének, de az nem fogadta el

politika
2017 március 15., 18:57
photo_camera Fotó: Népszabi Szerkesztőség / Facebook

A 24.hu interjút készített Hargitai Miklóssal, a MÚOSZ új elnökével, a Népszava jelenlegi munkatársával. Hargitai ebben megerősítette, hogy a Szabad Sajtó Alapítvány díjat akart adni a bezárt Népszabadság szerkesztőségének, de a kitüntetést az MSZP pártalapítványától (a lap egykori kisebbségi tulajdonosától) nem fogadták el:

„Magam is egykori népszabadságos vagyok, és volt erről egy szavazásunk. A volt szerkesztőség tagjait megosztotta a kérdés, hogy átvegyük-e a díjat az egykori kisebbségi tulajdonosunktól. Végül egy szavazáson a többség úgy voksolt, hogy inkább ne. Nekünk a végén egyébként nem volt teljesen felhőtlen a viszonyunk az alapítvánnyal és az MSZP-vel, aminek bizonyos mértékig hangot is adtunk a bezárás után. Szerintem ők is felelősek azért, ami a Népszabadsággal történt.”

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.