Orbán: Az alkotásnak Magyarországon lassan nem a pénz, hanem a saját tehetségünk adja a korlátját

POLITIKA
2017 március 15., 20:25
comments 232

A miniszterelnök a Nemzeti Múzeum előtt elmondott ünnepi beszéde után a Kossuth-díjjal kitüntetett kiválóságok tiszteletére adott díszvacsorán is beszélt. Orbán Viktor köszöntőjét a kormány több tagja a helyszínen hallgatta, így Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter is – írja az MTI.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Kossuth-díjjal kitüntetettek tiszteletére adott díszvacsorán az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulóján a pesti Vigadóban (Fotó: Botár Gergely / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Kossuth-díjjal kitüntetettek tiszteletére adott díszvacsorán az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulóján a pesti Vigadóban (Fotó: Botár Gergely / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)

A miniszterelnok.hu-ra kikerült a teljes beszéd. Eszerint Orbán bejelentette, hogy idén 65 milliárd forinttal több megy kultúrára, mint tavaly:

„Önöktől is tudhatnám, hogy úriember ilyen körben persze pénzről nem beszél, de mégis szeretném elmondani Önöknek, hogy a felépített új gazdasági rendszer működik, és ennek következtében ebben az esztendőben, tehát idén 65, azaz hatvanötmilliárd forinttal több jut a magyar kultúrára, mint a megelőző évben. Merész mondat, de megkockáztatom, hogy az alkotásnak Magyarországon lassan nem a pénz, hanem a saját tehetségünk adja a korlátját. Próbáljuk ki!”

Ezután megint olyan vészjósló szöveggel jött, mint pár órával korábban a MIÉP aranykorát idéző, újabb EU-ellenes kiállásában. Szó szerint azt mondta:

„Végezetül azt kell, hogy elmondjam Önöknek, hogy nagy, de zavaros idők jönnek Európában, átrendeződik a nemzetek sorrendje, a kultúra számít, a jövőben még inkább számítani fog. Nemzeti kultúránk minősége és vonzereje adu lesz majd a kezünkben az előttünk álló zavaros időkben. Számítunk Önökre.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.