A Sony azt szeretné, ha a jövőben mások telefonjairól leszívva az energiát tölthetnénk fel a sajátunkat

TECH
2017 március 16., 17:31
comments 73

Igazi barátság- és kapcsolatpróbáló szabadalmat jegyzett be a Sony: a japán vállalat terve szerint a jövőben olyan elektronikus eszközeink lehetnek majd, melyeket akár egymásról is tölthetünk, vezeték nélkül. Ilyenkor értelemszerűen a jobban feltöltött eszköz, például egy telefon töltöttségéből vihetnénk át a másik eszközre, például egy másik telefonra. 

RAINER JENSEN / DPA / AFP
photo_camera RAINER JENSEN / DPA / AFP

Ez nagyban megkönnyíthetné azoknak az életét, akik örökké elfelejtenek töltőt vinni magukkal, és azoknak is segítene, akiknél általában több eszköz is akad. És persze egész biztos elindítaná az energiakunyizást is, amikor jobban töltött barátaink telefonjáról kérnénk hajnali négykor egy kocsmában ülve csak 10 százalékot. 

Természetesen mivel ez csak egy szabadalom, simán lehet, hogy nem is lesz belőle semmi sem, de azt legalább látni, hogy a Sonynál milyen irányokba keresik a merülő telefonok, tabletek és egyéb eszközök problémájának megoldását. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.