A Sony azt szeretné, ha a jövőben mások telefonjairól leszívva az energiát tölthetnénk fel a sajátunkat

Igazi barátság- és kapcsolatpróbáló szabadalmat jegyzett be a Sony: a japán vállalat terve szerint a jövőben olyan elektronikus eszközeink lehetnek majd, melyeket akár egymásról is tölthetünk, vezeték nélkül. Ilyenkor értelemszerűen a jobban feltöltött eszköz, például egy telefon töltöttségéből vihetnénk át a másik eszközre, például egy másik telefonra. 

RAINER JENSEN / DPA / AFP

Ez nagyban megkönnyíthetné azoknak az életét, akik örökké elfelejtenek töltőt vinni magukkal, és azoknak is segítene, akiknél általában több eszköz is akad. És persze egész biztos elindítaná az energiakunyizást is, amikor jobban töltött barátaink telefonjáról kérnénk hajnali négykor egy kocsmában ülve csak 10 százalékot. 

Természetesen mivel ez csak egy szabadalom, simán lehet, hogy nem is lesz belőle semmi sem, de azt legalább látni, hogy a Sonynál milyen irányokba keresik a merülő telefonok, tabletek és egyéb eszközök problémájának megoldását. (Verge)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.