Laborban gyártott csirkét rántottak San Franciscóban

gasztronómia
2017 március 16., 12:57
comments 161
Fotó: Scott Thigpen / Flickr CC BY-NC-ND 2.0
photo_camera Fotó: Scott Thigpen / Flickr CC BY-NC-ND 2.0

Egy San Franciscó-i startup, a Memphis Meats Inc. kizárólag önreprodukáló sejtekből készült csirkehúst rántott ki és kínált tesztelőknek. Jellemző a modern húsiparra, hogy a tesztelők szerint a hús, ami nemhogy csirkét, de még tápot se látott, szinte teljesen ugyanolyan volt, mint a hagyományos termék.

Így viszont legalább annak van realitása, hogy a csirkegyári csirkéket laborhúsra cseréljék, amivel rengeteg tápot lehet megspórolni, ami összességében nagyon is hasznára válna az éhezőknek és a környezetnek is. A laborhúsban utazó tudósok, startupok és állatjóléti aktivisták szerint több milliárd, vágásra tenyésztett állatot lehetne kiváltani a rozsdamentes acélból készült tankokban tenyésztett húsra.

A Memphis Meats és a laborhamburgert évekkel ezelőtt bemutató holland Mosa Meat ezért is próbálja bevezetni a "tiszta energia" mintájára a "tiszta hús" kifejezést. Mint mondják, a laborban tenyésztett hússal rengeteg tápot, vizet lehet megspórolni, a szennyvízről, trágyáról és az állatok által kibocsátott gázokról nem is beszélve. (Via WSJ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.