Laborban gyártott csirkét rántottak San Franciscóban

Fotó: Scott Thigpen / Flickr CC BY-NC-ND 2.0

Egy San Franciscó-i startup, a Memphis Meats Inc. kizárólag önreprodukáló sejtekből készült csirkehúst rántott ki és kínált tesztelőknek. Jellemző a modern húsiparra, hogy a tesztelők szerint a hús, ami nemhogy csirkét, de még tápot se látott, szinte teljesen ugyanolyan volt, mint a hagyományos termék.

Így viszont legalább annak van realitása, hogy a csirkegyári csirkéket laborhúsra cseréljék, amivel rengeteg tápot lehet megspórolni, ami összességében nagyon is hasznára válna az éhezőknek és a környezetnek is. A laborhúsban utazó tudósok, startupok és állatjóléti aktivisták szerint több milliárd, vágásra tenyésztett állatot lehetne kiváltani a rozsdamentes acélból készült tankokban tenyésztett húsra.

A Memphis Meats és a laborhamburgert évekkel ezelőtt bemutató holland Mosa Meat ezért is próbálja bevezetni a "tiszta energia" mintájára a "tiszta hús" kifejezést. Mint mondják, a laborban tenyésztett hússal rengeteg tápot, vizet lehet megspórolni, a szennyvízről, trágyáról és az állatok által kibocsátott gázokról nem is beszélve. (Via WSJ)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.